RunOway RunOway - Sträcktids- och vägvalsanalys på karta

Installation

Kör först RunOways installationsprogram, RunOway.msi. Installationsprogrammet kräver att Windows Installer 2.0 eller senare finns installerat. Det finns på de flesta moderna datorer, och om det inte finns installerat kan man hämta det gratis från Microsoft på Internet. RunOway installeras som standard i c:\Program\RunOway (om man har svensk version av Windows).

Licensfil

När man köper RunOway får man en licensfil som läggs in i installationskatalogen. Därefter får man tillgång till fler funktioner i programmet. Endast speciellt utvalda administratörer får dock tillgång till funktioner för att administrera tävlingar och vägval på O-basen.nu.

Java

Java används för att köra RunOway och RunOways administrationsprogram. Om inte java finns installerat på datorn, ladda hem det från www.java.com och installera. Version 1.5 eller senare av java krävs.

Databaser

RunOway kan spara tävlingsdata antingen i filer eller i en databas. För normalanvändare rekommenderas att man använder sig av filer. Men om man planerar att lägga upp många tävlingar blir det smidigare med en databas. RunOway är testat med MySQL version 4 och senare. Ladda hem gratis från www.mysql.com. Kontakta support@runoway.se för information om hur man lägger upp en MySQL-databas. Om man har en registrerad version av RunOway kan man spara tävlingar i en databas på Internet (www.obasen.nu/runoway).

Uppgradering

För att uppgradera RunOway till en ny version, avinstallera först den gamla versionen via Kontrollpanelen, Lägg till / ta bort program. Programfilerna kommer att tas bort, men alla sparade tävlingar, vägval, importerade och exporterade filer kommer att finnas kvar på hårddisken. Starta sedan det nya installationsprogrammet och installera igen, i samma katalog som förra gången.

Avinstallation

För att avinstallera RunOway, avinstallera programmet via Kontrollpanelen, Lägg till / ta bort program. Inställningar, sparade tävlingar, vägval, importerade och exporterade filer kommer inte att tas bort, utan dessa måste tas bot manuellt om man inte vill ha dem kvar. Som standard ligger alla filer under c:\Program\RunOway.

Åter till huvudsidanCopyright © 2008 Ulf Bergqvist